Taylor Alison Swift – superkjendis meget ung

Taylor Alison Swift – superkjendis meget ung

Denne damen er vel en dame som lever livet og det som kommer på hennes vei. Musikk er en viktig ingrediens. Hun skriver båter låtene og tekstene sine for det meste selv. Og hun har blitt belønnet i mange situasjoner med det. Hun skriver om livet og det hun opplever, tidligere forhold hun har hatt, kjærlighet slik den er i hennes øyne og gutter slik hun vil ha dem og slik hun opplever mange av dem.

Taylor Alison Swift som er hennes fulle navn er født i Reading i Pennsylvania. Hun er 30 år gammel neste år, men har allerede gjort mye mange andre aldri kommer til å klare å oppnå. Bare det å bli belønnet med en Grammy er det ikke veldig mange som opplever i livet.

Seks album

Alle hennes album har vært suksess og solgt godt. Hennes første album, Taylor Swift, ble gitt ut i 2006 når hun bare var 16 år gammel. Det albumet føk inn på Billbord listene på en sjetteplass.

To år senere kom hennes album nummer to – Fearless. Dette albumet gikk til topps på Billboard listene og ble liggende i toppen i hele ni uker på rad. Om det skal nevnes noen av hennes låter, så bør «We Are Never Ever Getting Back Together», «I Knew You Were Trouble», «You Belong With Me» og «Love Story» nevnes.

Men damen er aktiv. Hun gjør mer enn bare å drive med musikk. En ekte business dame dette her. Hun har spilt i flere filmer og serier og hun har sin egen parfyme kolleksjon som består av tre forskjellige varianter. Navnet på kolleksjonen er Wonderstuck.

Hun er også veldigpris lønnet. Hun har vunnet over 60 priser og har blitt nominert til nesten det dobbelte. Av alle disse nominasjonene er bortimot 20 nominasjoner til forskjellige Grammy priser.

Hun har også vunnet flere forskjellig priser direkte med sine album. Den første prisen kom allerede med hennes første singel Tim McGraw. Med den vant hun beste video av en nykommer. Som ung dame tok hun også rekorden i å bli yngste som har vunnet tittelen Årets låtskriver av «The Nashville Songwriters assosiation Intl» i 2007.

Få men gode album

Taylor har ikke gitt ut mer enn seks album på det doble antall år omtrent. Men albumene har hatt den suksessen de trenger og damen er blitt en superkjendis.

Som eksempel på hennes suksess kan det nevnes at hun er den eneste artisten som har hatt tre forskjellige album som alle har solgt over en million kopier den første salgsuken. Det gir penger i kassa det! Denne rekorden kom etter hennes femte album «1989».

Siste album – foreløpig

Hennes sjette og foreløpig siste album er «Reputation» som kom på slutten av fjoråret.

Følg med

Jeg skal forsøke å finne frem til flere interessante superartister å beskrive litt på denne måten her. Så dersom du synes det er ok, så følg med videre. Om det blir norsk eller om det blir internasjonalt er vanskelig å svare på her og nå.