Sørgelige nyheter

Sørgelige nyheter

Verden er full av gleder og sorger hver eneste dag. Den ene dagen kommer det gledes meldinger og den neste dagen kommer det sørgelige meldinger. Nå denne uken kom det dessverre en av de sørgelige meldingene. En av medlemmene i gledes bandet DDE var gått bort – Frode Viken. Frode hadde vært syk tidligere, men var blitt erklært frisk igjen fra kreft for fem til seks år siden. Dette har vel vært i hardeste laget for kroppen hans og han har gradvis blitt svakere igjen.

Meldingen til bandet

Det er ikke veldig lenge siden frontfiguren i DDE Bjarne Brøndbo fikk meldingen fra Frode Vikens kone at nå var det helt på det siste og muligheten for å overleve denne var redusert til et minimum. Men alle hadde jo et håp at deres kollega og kamerat skulle friskne til igjen og gjør enda et comeback!

Men dessverre slik gikk det ikke og Frode Viken sovnet inn nå i påsken. Bjarne Brøndbo uttaler at DDE ville aldri blitt den suksessen det har vært uten Frode – han har vært opphavsmann til veldig mange av bandets tekster og låter. Kanskje alle melodiene og en del av tekstene – meget sentral i all musikken til DDE i hvert fall.

Kondolanser

Direkte kom det mange kondolanser fra selvfølgelig venner og bekjente og kollegaer fra andre band og deler av norsk musikk. Frode Viken hylles som en enormt stor låtskriver og hans bortgang blir et stort savn. Han hylles både i media i intervjuer og på nettet via sosiale medier som Twitter. Det er også personer fra minister hold i Norge som har sendt ut kondolanse meldinger offentlig.

Meget trist melding for hele musikk Norge dette her.

Ole Ivars

Det er dessverre enda flere personligheter og musikere i Norge som har forlatt oss det siste året.

Trommeslageren fra Ole Ivars sovet inn etter en lengre periode med alvorlig sykdom. Han rakk å bli 70 år gammel Arild Engh som har vært med i Ole Ivars siden slutten av 70 årene. Han etterlater seg tre voksne barn og seks barnebarn. Men han fikk tatt avskjed med hele familien på det siste sykeleiet.

Lang karriere

Arild Engh startet sin karriere med orkesteret Torry Enghs Orkester. Før dette hadde han vært medlem av sekstetten Østbys på Kapp fra 1960 og fremover.

Og bare i Ole Ivars ble det jo rundt 35 år bak trommene. Han hadde sin siste konsert eller opptreden med dem helt på slutten i 2014. Men hver eneste samtale de har hatt sjefen i Ole Ivars – William Kristoffersen og Arild så har de vært innom temaet at han må komme seg på beina igjen og være med på spilling igjen.

2018

La oss håpe at 2018 blir et år hvor vi ikke mister noen av våre store kjendiser og musikere. Vi ønsker å beholde alle sammen en stund til selv om ikke alle er like aktive lenger på grunn av alder. Det var mye bra norsk underholdning på 70 tallet og fremover som gjør at de artistene begynner å nå en viss alder av noe høy klasse i dag.

Legger inn videoen Vinsjan på Kaia til minne for Arild Engh.