Popmusikk – populærmusikk – underholdnings musikk

Popmusikk – populærmusikk – underholdnings musikk. Hva er forskjellen om det er noen forskjell da? Joda forskjeller er det helt sikkert – men kjenner vi til dem vi «vanlige» som bare hører musikk på radio eller tv eller noe i den stilen? Spiller A-ha popmusikk eller populærmusikk? Hva med Dansebandet Ole Ivars? Slik kan vi stille oss spørsmål om slike ting i daglig livet. Jeg skal se om jeg klarer å utrede litt rundt dette og se på de små forskjellene som er. Kanskje blir både du og jeg klokere etter at jeg har skrevet meg ned noen artikler rundt emnet. Så tar vi med oss en presentasjon av musikere som spiller slik musikk etter hvert også samt så får vi se litt hva som skjer underveis utover i serien her.

Definisjoner

Hvis jeg kaller denne musikktypen for underholdningsmusikk så treffer jeg vel så bredt at det er nesten umulig å redegjøre for. Så å si all musikk burde jo i en eller annen form være underholdende. Dog for forskjellig publikum, men noen burde jo like den og lytte til den som underholdning.

  • All musikk er underholdning ja.
  • Rock er det mange som lar seg underhold av
  • Gospel er underholdning i spesielle miljøer
  • Folkemusikk er underholdning ved både musikk og dans som oftest
  • Hip hop er nyere former for musikk og underholdning
  • Sang er jo musikk og definitivt underholdning og populærmusikk

Punk, rock, Heavy, a-Capella, jazz, country, rhythm & Blues, Blues, bluegrass – ja listen kunne blitt evig lang med alle de variasjonene og nyansene som finnes Men min påstand er at all musikk er i mer eller mindre grad popmusikk eller populærmusikk. Ja selv den musikk DU spiller hjemme i sofaen på en gitar eller et annet instrument kan kalles populærmusikk dersom du klarer å få noen til å lytte til deg og være interesserte. Kanskje du synger popmusikk i dusjen?

Popmusikk

Popmusikk er en samlebetegnelse og ikke en direkte konkret musikkstil. Begrepet kom frem allerede på 50 tallet og er en avledning av populærmusikk for å samle musikken som går og gjelder nå i tiden. Popmusikken låner elementer hele veien fra mange andre stilarter og forandrer seg egentlig hele tiden. Den popmusikken som var i fjor er ikke like «pop» i år kanskje og så videre. Men hovedpoenget for navnet og sjangeren er at musikken skal være populær og treffe flere lyttere.

Popmusikkens hensikt er jo nesten å treffe et så bredt publikum som overhodet mulig. Derfor «låner» den hele tiden elementer andre steder fra for å «blidgjør» sitt publikum! Vanlig popmusikk har også selvfølgelig varianter som for eksempel inn i rockens verden med litt poprock. Gode representanter i historien for det kan kanskje være Beach Boys og The Beatles.

Mange pop band i Norge

Det er mange musikere i Norge som spiller popmusikk i en eller flere former, så her skal vi nok finne mye artig å lese og å skrive om etter hvert. Jeg skal forsøke å komme med jevne innlegg en periode fremover, så følg med!