Pop dronningen

En av verdens største artister innen musikken noen sinne. En liste over topp artister uten denne damen hadde ikke vært komplett. Ja du har sikkert allerede gjettet at det er Madonna det er snakk om. Damen er jo bare helt unik innen musikk. Alt hun gjør blir det resultater av.

Madonna Louise Ciccone fyller 60 år til høsten og har vært i bransjen i over 35 år. Hun har et av bransjens aller mest kjente navn og har vært blant de mest populære navnene også i en årrekke. All denne populariteten har resultert i en stor mengde solgt plater og album og hun har tjent ufattelige summer med penger på sin musikk. Hun har vært ivrig til å spille inn plater og hun har vært ivrig på å reise på turne slik at hun deler av seg rundt omkring i hele verden.

Pop’ens førstedame

Madonna slapp sitt første album i 1983. Det albumet inneholdt flere singler som ble til klubb hit’er. Men det ble ikke noe stor suksess direkte for henne. Hennes først topp plassering kom først året etter da hun kom inn på topp 5 med en singel i Amerika. Før dette hadde hun allerede begynt å bli internasjonalt kjent og hatt noen singler som var spilt mye på radio i Europa. Men «Lucky Star» var den første som fikk topp plassering i USA. Og dette året – 1984 – kom hun ut med kanskje sin aller mest kjente låt gjennom tidene – «Like a virgin». Låten lå seks uker på topp listene, mens albumet «Like a virgin» var på lå på listene i over to år.

Flere sider av henne

Madonna er ikke bare en artist som synger. Hun skriver også mye av sin egen musikk og er jo da låtskriver også. Hun har også vært innom skuespiller yrket. Hun hadde sin første rolle i 1985 og flere roller også sammen med sin første ektemann – Sean Penn – etter at de giftet seg på Madonna 27 år fødselsdag. De begge dukket opp med roller i filmen «Shanghai Surprise». En film som aldri ble noen stor suksess.

Med all sin suksess tidlig i karrieren fikk hun ganske fort tilnavnet «Dronning av Pop»

Millioner av album

Etter at «Like a Virgin» albumet ble mottatt med storm av publikum så dro Madonna ut på en turne som fikk navn etter albumet. «Virgin Tour» gikk rundt i USA, og i løpet av denne turneen så slapp hun to nye singler. «Angel» og Dress you up». Begge singlene fikk god mottakelsen av fansen, men de kom aldri like høyt opp i popularitet som forgjengeren «Like a Virgin». Men derimot det neste albumet – «True Blue» fikk utrolig gode resultater. Hele tre forskjellig singler fra dette albumet har tatt førsteplasser på hit listene. De tre låtene var «Tell», «Papa Don’t Preach» og «Open Your Heart». Hele albumet gikk til topps på listene i hele 28 land samtidig. Det er ganske unikt, men ikke utrolig siden det var allerede tre topplistelåter på albumet. Men Madonna glemmer nok aldri dette albumet, da dette er hennes best solgte album i karrieren. Over 25 millioner eksemplarer er solgt. Men damen har hele tre album som har solgt knakende godt med over 20 millioner album.