Norsk musikk

Norsk musikk

Musikken verden rundt har utrolig mange variasjoner og stiler som også har endret seg mye med tiden. Her i Norge har vi også mange varianter og stiler innen musikk og dans, alltids en musikkstil som passer for en selv. Artister og grupper har vi også mange av, både godt kjent innenlands og flere store som har klart å gjøre seg ett navn internasjonalt også. Det er nok den store drømmen for musikerne å kunne hevde seg i utlandet også, det er jo mye mere status og penger å hente der ute.

Barn

De fleste av oss får inn musikken i våres liv i fra barnsben av, vuggesanger er nok noe av det første vi får oppleve av musikk i livet. I barnehager blir det også spilt mye musikk, her går det da selvfølgelig i barnesanger, dans og lek for de minste. Vindere på skolen fortsetter jo dette med en litt annen musikktype og stil. Mange skoler har i dag sitt eget skolekorps som ganske mange av barna blir med i. Her får man lært seg å spille på instrumenter og man lærer seg notene som man da gjerne får godt nytte av senere i livet om man velger å satse på musikk karrieren.

Barn

Korpsene har jo ganske mange forskjellige instrumenter så de unge har flere muligheter til å velge sitt favorittinstrument. Parader og oppvisninger rundt omkring er et festlig sosialt samvær for de unge, dette holder dem jo i litt fysisk form også for det kan bli lange turer når man er på korpstur.

Ungdommen

Når man kommer opp i ungdomsåra er det en del som ønsker sterkt å starte opp med band, man samler noen venner og setter i gang med å øve iherdig. Dette foregår gjerne hjemme hos en av dem i ett kjeller rom eller i en garasje, vi har vel alle hørt om garasjeband. Det er nok flere av de godt kjente artistene her i landet som har startet opp akkurat på denne måten. Det med å starte opp på denne måten er jo en grei og rimelig måte å gjøre det på, man slipper å leie lokaler for å kunne øve. Instrumentene er det gjerne foreldrene som bidrar med til å begynne med. Men når man har holdt på en stund vil man gjerne ha bedre instrumenter å spille på, noe man da gjerne får råd til om man klarer å få noen spillejobber rundt omkring i nærmiljøet.

Vazelina Bilopphøggers

En av gruppene som har gjort det veldig bra i Norge er Vazelina Bilopphøggers, de har en fin musikkstil mikset med masse humor klarer de å underholde oss på en flott måte. Gruppen ble til i slutten av 70 tallet i Gjøvik området, den besto da av Eldar Vågan, Arnulf Pedersen, Mannskoret Vrakpant, Asgeir Hoel og Bjørn Berg. I nærmiljøet ble de fort kjente og var ett populært band til å spille på forskjellige arrangement og etter at de deltok i ett rocke NM ble de fort godt kjent også i resten av landet. Med mange plateutgivelser og medvirkning i tv serier er det nok ingen i landet som ikke har hørt om denne gruppen i dag.