Musikkens priser

Musikkens priser

Med alle de forskjellige musikk typene vi nå har rundt omkring i verden har det selvsagt også kommet mange prisutdelinger. Dette er gjerne kåringer som årets artist, mestselgende og nykommere samt mange andre underklasser. Det og være nominert til priser i disse årlige konkurransene er også ett stort hopp i karrieren for musikerne. Selvsagt er det noen prisutdelinger som teller mye mere en andre, hvem som er den gjeveste er det nok ganske vanskelig si.

Grammy Award

Grammy Award

En av disse prisene som ligger ganske høyt opp på lista er Grammy Award som deles ut i Amerika.I Amerika er dette musikkens svar på Academy Award og det er stort bare og være nominert til denne prisen. Dette utdelingen startet i slutten av 1950 tallet og har en årlig utdeling i februar .Prisen for det beste Metal bandet startet noe senere, det ble gitt for første gangen i 1989. Den første vinneren her var Jethro Tull og de andre nominerte i denne gruppen var da AC/DC, Jane`s Addiction, Metallica og Iggy Pop.Den mestvinnende i denne kategorien er gruppen Metallica, de har vunnet hele seks ganger. På andreplassen ligger gruppene Slayer, Tool og Nine Inch Nails som alle har vunnet tre ganger.Av andre rekorder innen Grammy Award er dirigenten Georg Solti som har vunnet hele 38 ganger. For ett band er rekorden 22, det er gruppen U2 som har den. Den yngste vinneren er LeAnn Rimes som er en country sangerinne. Michael Jackson er den som har vunnet mest i løpet av ett år. Det har blitt satt opp ett museum som heter Grammy museet som tar for seg alle musikkstiler med utstillinger og fremføringer. Museet er mye brukt av skole elever som har sin musikk undervisning der og man kan også spille selv på de instrumentene som er der.

American Music Award

Nok en Amerikansk prisutdeling er American Music Award, det har holdt på siden 1973 og ble startet av Dick Clark.I motsetning til Grammy hvor det er en samling medlemmer av National Academy of Record Art and Sciences som avgjør vinnerne er denne prisutdelingen basert på de som kjøper musikken og vanlig publikum som stemmer frem sine favoritter.

Også her er det hele delt opp i mange forskjellige kategorier av musikk stiler som igjen ah undergrupper. Blir nok en lang kveld for det tar en god del tid med så mange forskjellige kategorier.Den som har vunnet mest her er Michael Jackson med 26 utmerkelser, på delt andreplass ligger Alabama og Taylor Swift. Her har også Jackson sammen med Whitney Houston vunnet mest i løpet av ett år med åtte ganger hver seg.

Billboard Music Award

Billboard Music Award

Det som regnes som den tredje største utdelingen i Amerika er Billboard Music Award, den startet opp i 1990.Her er også det forskjellig med utnevnelsen av vinnere, her gjelder salgstallene man har hatt i løpet av ett år. Sammen med strømming, radio, turneer og det sosiale engasjement blir vinneren da kåret. Kategoriene er omtrent like på alle disse pris utdelingene og den som har vunnet flest ganger her er Taylor Swift med 23 ganger.