Musikk for de yngste

Musikk for de yngste

Man finner musikk som passer alle aldersgrupper uansett hvilken musikk stil og variant man liker. Musikken er jo en ganske viktig del i livet for mange mennesker og de kan høre på sin musikk det meste av dagen. Musikken er også en flott måte å få de minste til å engasjere seg i sang og dans noe de fleste av dem synes er forferdelig morsomt. For en eller annen form for musikk får man inn i fra spedbarns alderen.

Sanger for barna

Når man tenker på musikk så tenker man også på bruken av instrumenter, men det er veldig mye av musikken som det ikke brukes noen form for instrumenter i. Sang som allsang, solosang, korsang og andre former for synging kan godt utøves uten instrumenter. Når man er ett spebarn synger gjerne mor eller far for barnet for at det skal roe seg ned eller eventuelt sove, her møter de den første formen for musikk i livet.

Sanger for barna
Sanger for barna

Vuggesanger som det gjerne heter har man utrolig mange varianter av, er jo litt avhengig av hvor i verden man befinner seg også. Men meningen er jo at man skal få barnet til å sovne med rolig sang. Når de så blir noe eldre er det gjerne igjen musikken som får oppmerksomhet, da gjerne under læring og lek som de fine bake sangene som også da forklarer barna hva som skal gjøres. Man har også da tall og bokstav sanger som igjen også hjelper med å lære barna.

I barnehagen

Sangen følger en så videre i livet og når man starter i barnehagen blir det gjerne enda mere sang og musikk for dem. Man har gjerne morgen sanger som skal starte opp dagen i sammen med de andre barna og det blir gjerne litt mere synging utover dagen. I barneskolen så praktiseres det også noen steder morgensang, så under de første leveårene vi har blir det mye musikk og sang. Det synges også mye i de forskjellige religiøse miljøene hvor barna da gjerne blir med, da sammen med sine foreldre. Her er jo variasjonene store for det kommer jo an på hvilken religiøs retning foreldrene har. Så man får inn musikk i utrolig mange situasjoner når man er blant de minste. Barnekor er også populært for mange barn, her synges det med stor iver og de fleste har det kjempegøy. De fleste av korene som finnes har ett eget opplegg for barna, de vil jo gjerne ha flere medlemmer i koret så da er det viktig å sørge for at rekruteringen skjer tidlig.

I barnehagen
I barnehagen

Barnekor og korps musikk har vært en populær og morsom aktivitet for mange barn, noe den fortsatt er for mange. Det og kunne være med rundt og spille og synge sammen med resten av koret eller korpset blir da en viktig del av fritiden deres. Når man så går over i ungdoms årene kommer man inn i ungdomskorene om stemmen holder mål, noe som kan være en utfordring for mange da man gjerne kommer i stemme skifte. Men det går som regel greit for de fleste og de kan fortsette med sin sang.