MGP Rybak igjen?

MGP Rybak igjen?

Norges største musikk konkurranse, mulig den største i alle andre landene den går i også og kanskje den største også i Europa. Melodi Grand Prix er i hvert fall et kjempestort arrangement som gjennomføres hvert eneste år. Og årets utgave er nummer 63 i rekken av «Eurovision Song Contest» som den så fint heter på utenlandsk. I år skal Portugal i ilden som arrangør for første gang i historien siden de vant fjorårets finale i Kiev i Ukraina. Og dermed skal Altså Lisboa stå som vertsby senere i år i mai for årets finale.

Veien dit

Rundt 1200 bidrag skal ha kommet inn til årets sekretariat for Melodi Grand Prix i Norge, så den nyansatt MGP Generalen Stig Karlsen har hatt litt av en jobb og sortere seg gjennom disse til å plukke ut finalistene som skal spille landsfinalene i Norge for å få tillatelse til å reise til Lisboa i Portugal. Men de må selvfølgelig bevise at de kan synge før de kommer til selve finalen og skal kjempe om denne plassen også. Alt dette var mye enklere tidligere – da var det MGP finalen i Norge og så var det hoved finalen i Europa da. Ikke alt dette her og der for å komme til første finale eller delsfinaler og så videre. Men slik er det nå og det er bare å følge det opp om vi vil henge med.

Finalen

De ti som skal kjempe siste finale runden før Portugal er i hvert fall klare og i blant de ti finner vi både kjente og ukjente artister. De er satt opp i alfabetisk rekkefølge:

Alejandro Fuentes, Aleksander Wallmann, Alexander Rybak, Charla K, Ida Maria, NICOLINE, Rebecca, Stella og Alexandra, Tom Hugo og Vidar Villa.

Her var det jo både nykommer navn og «gamle» erfarne kjenninger. Det var jo spennende å se hvem som skulle vinne denne finalen og skal ut i Europa. Det ble en med erfaring – Alexander Rybak. Han vant jo den internasjonale finalen i 2009 for Norge og skal nå altså gjøre enda et forsøk på å vinne igjen ni år etter sin store suksess.

Men finaleplassen er ikke garantert enda, selv om han han vunnet sin plass ut av Norge. I Portugal må han gjennom semifinale før han eventuelt er klar for hoved finalen som går av stabelen 12 mai i Lisboa. Skal Norge og Alexander Rybak klare det helt store og vinne finalen for annen gang? Det gjenstår å se.

Stor suksess

Både for Norge og selvfølgelig for Alexander Rybak var seieren hans i 2009 en kjempesuksess. Han fikk en kjempehit med låten han vant med – Fairytale. Egenprodusert låt som altså gikk helt til topps i hele Europa i 2009. Han ble internasjonalt kjent etter dette – spesielt i Øst Europa siden han opprinnelig er fra Minsk i det gamle Sovjetunionen. Men han fikk utmerkelser som Årets Spellemann i Norge i 2009 og Årets nykommer av MUZ-TV i 2010.

Og nå er han altså klar for å kjempe mot seier igjen i Eurovision Song Contest for annen gang på under ti år med sin egen låt «That’s How You Write a Song».

Du er sikkert som de mange andre nordmenn den kvelden – er opptatt så du får ikke sett finalen, men du kjenner alle detaljer nesten før de er publiserte i media. Snik tittet fra sofaen hjemme hele kvelden på finaleshowet fra Portugal.

LYKKE TIL Alexander Rybak!