Kun 30 år og verdens stjerne i 10 år

Det er ikke alltid like pent å snakke om en dames alder, men er de i rampelyset så er det vel kjent for veldig mange hvor gamle de er. Denne damen jeg vil skrive litt om nå fyller 30 år i år, men har allerede mer erfaring enn veldig mange. Hun kom inn i musikk verdenen som et «stjerneskudd», men har vel aldri sluknet. I hvert fall ikke enda. Det er 12 år siden hun ble oppdaget og det er i år 10 år siden hun gikk til topps første gangen på VG listen her i landet. Det skjedd i januar 2008.

Adele

Dersom du ikke har skjønt det enda så er det Adele Laurie Blue Adkins jeg tenker på eller bare Adele som du kanskje kjenner henne best som. Hun har allerede – på tross av sin unge alder – blitt en musikk ikon i bransjen både på de britiske øyer og resten av verden. Hun har oppnådd så høy status i Storbritannia at hun blir nevnt i samme setningene som David Beckham, Elton John, Beatles, Charlie Chaplin eller selveste Dronningen av England Queen Elisabeth II. De er alle ikoner og har for lengst brent fast sine navn i historiebøkene.

Første platekontrakt

Damen fra Tottenham fikk sin første platekontrakt allerede det året hun fylt 18 år. Da hadde de hørt hennes demo på «myspace» på internett og tok kontakt. Dette beviser hvor stor makt det ligger i å benytte seg av internett og dets muligheter. Det var plateselskapet XL Recordings som tok kontakten og som skrev kontrakten med henne. Men det skulle gå to år før det første albumet kom. Hennes første album het «19» og ble en kjempesuksess over hele verden. Slår vi sammen England og USA så har albumet solgt til Platina hele ti ganger. En Platina betyr 1 million solgte album. Snakk om å selge helt greit i en debut da!

Videre

Dersom man sier at damen spilte inn bra med penger på sitt første album, så vet jeg ikke hva vi skal si om album nummer 2 – «21» som det albumet heter. Har ikke de endelige tallene, men det er solgt til over 30 platina på verdensbasis og 16 av dem bare i England. Snakk om lojalt hjemme publikum!

Best

Det å være best og å stå alene på toppen. Enten i egen person eller ved sitt artistnavn er en følelse svært få kjenner til her i verden – i hvert fall er de i mindretall. Men Adele har satt rekorder. Hun slo rekorden som hadde stått siden 1985 ved å ligge lengst på førsteplass på listene.

Tre låter inne i topp ti på billboard topp 100 listene samtidig er det ikke mange artister som får oppleve. Noen har hatt det, men Adele var første kvinnelige artist til å få oppleve dette. Hun hadde også to album inne på topp fem på Billboard 200 hitlisten samtidig.

Mange album har det ikke blitt, men alle de tre hun har gitt ut er blitt meget godt mottatt og hun er husket i bransjen for sin musikk. Det tredje albumet het «25» og kom i 2015. På dette albuet finnes også musikken til 007 filmen «Skyfall».