Kjente artister

Kjente artister

Mange av artistene verden rundt har gjort det veldig godt i internasjonal musikk. De fleste av dem har også klart å tjene ganske mye penger på sine fremføringer på scenen.

Mange er godt fornøyd om de klarer å leve av sin store lidenskap, mens andre igjen tjener omtrent mere enn de klarer å bruke. Men veien opp til den store berømmelsen og de store pengene kan være ekstrem kronglete og lang.

Madonna

Madonna har gjort en stadig økende og god karriere, ikke bare innen musikken men også med litt inn i film industrien også.Hun kom til verden i 1958 i Bay City som ligger i Michigan og heter egentlig Madonna Louise Veronica Ciccone.

Hun ligger på fjerdeplass over de mestselgende artistene i verden så hun har gjort det veldig bra.Over 300 millioner plater har hun solgt så langt og har rekord i Guinness rekordbok, hun er også den mestselgende rocke kvinnelige artisten og totalt bak Barbara Streisand mestselgende kvinnelige artisten i Amerika. Da hun flyttet til New York i en alder av rund 20 år startet hennes karriere så smått. Breakfast Klubb het gruppen hun ble med i som vokalist, trommeslager og gitarist. Det gikk enda fire år til før den første platen var klar, det ble Eponymous som ble hennes debut album. Men den første singelen Everybody kom ut året før og med den fikk hun en god start i karrieren for den ble godt mottatt av lytterne. Det ble flere og suksessfulle låter utover i 80 tallet og hennes popularitet økte stadig. Hun ble ett stort forbilde for unge jenter med sin spesielle klesstil, opptreder og musikkstil. Men det var mange som igjen sa hun var for dristig og løsaktig, måten hun fremførte mange låter på var alt for utfordrende påsto dem. Men hun fortsatte i sin egen stil og veien videre oppover fortsatte.

Filmen

Filmen

Da hun møtte Sean Penn som var en skuespiller begynte også hun karrieren innen filmen. Penn ble senere hennes ektemann og bidro nok en del til at hun kom inn i miljøet.

Det ble to ganske små roller det første året, det var i Vision Quest hvor hun spilte en sangerinne som holdt til i en liten lokal klubb og komedien Desperatley Seeking Susan. I begge disse filmene sang hun sine egne låter, disse låtene gikk fort opp på toppen av listene i Amerika og suksessen fortsatte. Det har også blitt en rekke turneer med årene på henne, også innom Norge har det blitt tid til. Når man ser på alt hun driver på med kan man jo lure hvordan hun får tid til alt dette. Med over 20 filmer så langt og 13 studioalbum samt omtrent 100 singler og like mange musikk videoer har hun virkelig satt sine spor innen musikken og filmen. Men hun har fler ting på gang, hun har også fire egne klesmerker som alle selger godt, så hun har nok å gjøre om dagene. vokalist, låtskriver, forfatter, skuespiller, forretningskvinne, danser og produsent er noe av det hun driver på med.