Kjendiser som har gått bort del 2

Kjendiser som har gått bort del 2

Noen kommer og noen går, men det er alltid trist når noen forlater oss. Og ekstra trist er det selvfølgelig når de går bort til den evige hvile. Det er mange kjendiser som har gått bort de senere årene. Spesielt var 2016 et år flere har uttalt at de skulle ønske de aldri hadde opplevd det året med bortgang av venner og kjente for dem. Noen har man kunnet forberede seg litt på at de skulle forlate denne verden da de har vært syke i lengre tid, mens andre forlot verden brått og brutalt og dessverre noen ganger så alt for tidlig.

Johan Cruyff

En annen som forlot oss i 2016 som kanskje ikke er like kjent, da det er noen år siden han var aktiv var Johan Cruyff. Men for oss som er litt opp i årene så er han en virkelig stor fotball helt. Han forlot oss etter å ha kjempet mot lungekreft i en periode.

«Cruyff-finten» og drakt nummer 14 var hans kjennemerker. Han regnes som en av de aller beste fotball spillerne i historien. Han spilte for Nederland og Ajax. En mengde mål har han scoret og han ble i 1974 VMs beste spiller.

Til ære for Johan Cruyff stoppet kampen mellom Frankrike og Nederland i det 14. minutt og viste han det siste respekt ved 1 minutts stillhet på stadion.

Prince

Denne store verdensberømte musikeren forlot oss bare 57 år gammel i april i 2016. Fra han ble lagt inn på sykehus og til meldingen kom om hans bortgang gikk det bare få dager.

Meldingen om hans bortgang ble tatt tungt imot i hele verden og mange markerte dette ved lokale tilstelninger som den siste respekt til ham.

Gene Wilder

Det har vært mange musikere, men det var også andre som forlot oss i 2016. Skuespilleren Gene Wilder var en av dem etter å ha kjempet med Alzheimer i det skjulte i flere år. Han ble 83 år gammel.

Filmer du sikkert kjenner igjen er «Young Frankenstein», «Blazing Saddles» og den første «Charlie og sjokoladefabrikken».

Jim Carrey: «Hvis det finnes en himmel, så har han en gullbillett»

Leonard Cohen

En meget stor Norges venn. Han har opptrådt i Norge nesten 20 ganger i sin karriere. Men i 2016 sovnet han inn 82 år gammel i sitt hjem i Los Angeles. Ryktene i etterkant sier at han døde på grunn av et fall.

Alan Rickman

Mr. Rickman har holdt sin sykdom skjult for offentligheten. Men til slutt måtte han gi tapt mot kreften, 69 år gammel.

En av hans største roller er en av rollene i Harry Potter filmene – Severus Slur.

Publikum husker ham også fra rollen som Harry i den evige juleklassikeren «Love Actually» – mannen som faller for sin mystiske kollega, og som sårer sin kone Karen (spilt av Emma Thompson) ved å kjøpe en svært personlig julepresang til sin unge flørt.

Norske

Det forsvant noen kjendiser i Norge også dette året. Sossen Krogh ble 92 år gammel.

Mr. «Samiid Ædnan» gikk også fra oss dette året – Sverre Kjelsberg. Han ble 69 år gammel.