Festivaler

Festivaler

Av alle de forskjellige musikk stiler og varianter innen musikken er det nok på festivaler som har blitt det mest populære stedet for å vise frem sin musikk på. Her er det mange mennesker som kommer på disse festivalene som da passer like godt for de nye ferske musikerne som de mere proffe. En del av disse festivalene har kun en musikkstil mens andre igjen har ett godt variert program som inneholder flere musikkstiler. Andre festivaler igjen kombinerer med musikk, kultur og masse annet så man får seg en flott opplevelse i de dagene festivalen pågår.

Norway Rock Festival

Musikkstilen på denne festivalen ligger under rock og Heavy musikk har blitt populært. Dette har jo da også medført til at det arrangeres mange festivaler med denne musikkstilen. Norway Rock Festival er en av disse som arrangeres i Kvinesdal hvert år. Denne festivalen har holdt på i rundt 15 år nå og vokser stadig når det gjelder antall besøkende under dagene de holder på.

Norway Rock Festival

Denne festivalen er en etterfølger av Sørlandstreffen, som var en kombinert musikk og mc festival. Da de la ned festivalen tok noen lokale ildsjeler tak i saken og startet opp med Norway Rock Festival. De klarte det bra og holder det fortsatt gående. Årets festival er satt opp i fra den 11. til den 13. juli med mange kjente artister og band på programmet. Noen av dem er Skambankt, Arch Enemy, Skid Row, Soil og DAD.

Midnattsrocken

En annen stor og populær festival er Midnattsrocken som holdes i Brennelvsneset helt innerst i Porsangerfjorden. Denne festivalen har holdt på i rundt 45 år så dette er en veldig godt innarbeidet festival. I den første tiden var de en av de største i Norge, og ligger vel ikke langt etter i dag selv om det har kommet mange nye festivaler i den senere tid. Det helt spesielle med denne festivalen er jo akkurat som navnet sier, midnatts rock som da foregår det meste av natten under midnatts solens himmel.

Midnattsrocken

Man får da en helt unik og spesiell stemning som mange elsker. Rett ved har man anlagt en egen campingplass hvor man kan slappe av mellom slagene, og det er jo godt kjent at været der oppe i nord skifter ganske fort. Da er det jo greit å kunne krype inn i teltet og høre på musikken derifra. Rundt 15000 mennesker er innom festivalen hvert år, og årets festival er satt opp i fra den 11. til den 14. juli med mange godt kjente artister og band.

Summer Breez Open Air

Summer Breez Open Air

Om man tar turen ned til Tyskland og til byen Dinkelsbuhl, så finner man festivalen Summer Breez Open Air. Årets festival starter den 14. august og avsluttes den 17. august, og det forventes rundt 13000 mennesker innom i løpet av disse dagene. Festivalen har pågått hele tiden i slutten av 90 tallet så dette er også en godt innarbeidet festival. Da selve festivalen foregår litt utenfor selve byen er det satt opp skyttelbusser som tar gjestene ut til stedet og tilbake til byen om man overnatter der. Man kan også overnatte på campingplassen som ligger rett ved.